FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OHR kritizira visoke plaće sudaca u BiH

MOSTAR, , 27. srpnja 2005. (Hina) - Ured visokog predstavnikameđunarodne zajednice u BiH (OHR), kojega se smatra najutjecajnijompolitičkom institucijom u BiH, u srijedu je kritizirao visoke plaćesudaca u BiH, ocijenivši neodrživim povećanje njihovih plaća.
MOSTAR, , 27. srpnja 2005. (Hina) - Ured visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH (OHR), kojega se smatra najutjecajnijom političkom institucijom u BiH, u srijedu je kritizirao visoke plaće sudaca u BiH, ocijenivši neodrživim povećanje njihovih plaća.

"Najslabije plaćeni sudac zarađuje skoro šest prosječnih bosanskohercegovačkih plaća, a najbolje plaćeni skoro četrnaest", izjavila je na konferenciji za novinare galsnogovornica mostarskoga Ureda visokog predstanika Sanela Tunović, pozivajući se na izvješće posebne radne skupine, osnovane radi ispitivanja razine plaća u pravosuđu BiH. "Početna plaća suca u BiH veća je od plaće novog suca u Francuskog ili Sloveniji", istaknula je glasnogovornica Tunović.

Podsjetila je, kako je potkraj prošle godine visoki predsatvnik Paddy Ashdown istaknuo da sudske plaće u BiH moraju biti konkurentne kako bi se suce i pravosuđe ogradilo od potencijalog podmićivanja. "Ali, sustavna povećanja plaća sudaca u BiH neodrživa su", rekla je glasnogovornica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙