FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemački vatrogasci u posjetu Sisačko-moslavačkoj županiji

ZAGREB, 4. kolovoza 2005. (Hina) - Vatrogasnoj zajedniciSisačko-moslavačke županije i Općoj bolnici "Dr. Ivo Pedišić" u Siskudanas su predstavnici Službe za zaštitu od požara i katastrofa OkrugaBreisgau-Hochschwarzwald iz njemačke pokrajine Baden-Wurttembergpoklonili vatrogasno vozilo s auto-ljestvama, vozilo hitne medicinskepomoći, te sanitetski materijal i opremu za bolničke krevete iz zalihanjemačke vojske.
ZAGREB, 4. kolovoza 2005. (Hina) - Vatrogasnoj zajednici Sisačko-moslavačke županije i Općoj bolnici "Dr. Ivo Pedišić" u Sisku danas su predstavnici Službe za zaštitu od požara i katastrofa Okruga Breisgau-Hochschwarzwald iz njemačke pokrajine Baden-Wurttemberg poklonili vatrogasno vozilo s auto-ljestvama, vozilo hitne medicinske pomoći, te sanitetski materijal i opremu za bolničke krevete iz zaliha njemačke vojske.

Njemački Okrug Breisgau- Hochschwarzwald do sada je Sisačko-moslavačkoj županiji poklonio 30 vatrogasnih vozila, agregate za struju i ostalu vatrogasnu opremu kojom je obnovljen rad dobrovoljnih vatrogasnih društava na ratom zahvaćenim područjima županije i kojom su DVD-i na tim područjima opskrbljeni za zaštitu od požara i elementarnih nepogoda, ali i za pružanje pomoći stanovništvu.

Zamjenica župana Marijana Petir, koja je i sama vatrogasac i sudjeluje u vatrogasnim aktivnostima, zahvalila se njemačkim vatrogascima i njemačkom narodu na nesebičnoj pomoći koju su Sisku i Hrvatskoj davali u Domovinskom ratu, te svojom humanošću i solidarnošću pomogli u zbrinjavanju velikog broja hrvatskih prognanika i izbjeglica iz BiH. Zahvalila je i na potpori koju daju Hrvatskoj u njezinim nastojanjima da započne pregovore za ulazak u članstvo Europske unije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙