FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izletnici priznali izazivanje požara u Španjolskoj

MADRID, 19. srpnja 2005. (Hina/AP) - Skupina izletnika priznala jepoliciji odgovornost za izazivanje golemog šumskog požara u središnjojŠpanjolskoj u kojem je poginulo 11 vatrogasaca, rekla je u utorakglasnogovornica regionalnog MUP-a Castille Carmen Vallejo.
MADRID, 19. srpnja 2005. (Hina/AP) - Skupina izletnika priznala je policiji odgovornost za izazivanje golemog šumskog požara u središnjoj Španjolskoj u kojem je poginulo 11 vatrogasaca, rekla je u utorak glasnogovornica regionalnog MUP-a Castille Carmen Vallejo.

Skupina od deset ljudi priznala je da je potaknula požar pokušavajući zapaliti roštilj u borovoj šumi u parku prirode u provinciji Guadalajari, rekla je Vallejo.

Protiv jednog među njima - osobe koja je potpalila roštilj, Civilna je straža podigla službenu optužnicu u očekivanju pune istrage.

Zasad se zna da se požar proširio vjetrom nakon što roštilj nije bio potpuno ugašen te je izbila vatra koja se pretvorila u jedan od najvećih požara u Španjolskoj ovog ljeta i najsmrtonosniji u mnogo godina, opustošivši oko 12 tisuća hektara šume.

Poginuli vatrogasci stradali su u nedjelju, ne mogavši se izvući iz vatrenog obruča, nakon iznenadne promjene smjera vjetra.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙