FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MUP: ceste Ličko-senjske županije ovoga vikenda pod posebnim nadzorom

ZAGREB, 4. kolovoza 2005. (Hina) - Pod posebnim nadzorom prometnepolicije ovoga će vikenda biti prometnice na području Ličko-senjskežupanije, dok se akcija pojačanog nadzora u prometu provodi i dalje napodručju svih policijskih uprava, priopćeno je danas iz MUP-a.
ZAGREB, 4. kolovoza 2005. (Hina) - Pod posebnim nadzorom prometne policije ovoga će vikenda biti prometnice na području Ličko-senjske županije, dok se akcija pojačanog nadzora u prometu provodi i dalje na području svih policijskih uprava, priopćeno je danas iz MUP-a.

U MUP-u ističu da će za posebni nadzor u Ličko-senjskoj županiji angažirati sveukupne županisjke snage prometne policije i svu raspoloživu tehniku za nadzor prometa, a kao ispomoć stižu i motoophpdnje, tzv. presretači, te uređaji za mjerenje brzine iz zagrebačke i primorsko-goranske policije.

MUP podsjeća da je u akciji koja je prošloga tjedna provedena na području šibensko-kninske Policijske uprave zabilježeno ukupno 569 prometnih prekršaja - iz prometa su isključena 138 vozača i 12 vozila, a zabilježeno je i 98 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 13 pod utjecajem droga, 113 prekoračenja brzine te 59 prekršaja zbog nenošenja zaštitne kacige.

Policija ponovno apelira na vozače da na put krenu odmorni, u večernjim ili jutarnjim satima, i to u tehnički ispravnim vozilima sa svom dodatnom opremom.

Savjetuje im se da ponesu osvježavajuća pića, stanu i odmore se u slučaju umora ili nervoze, slušaju vijesti na radiju kako bi bili upozoreni na mjesta gdje se stvaraju gužve ne bi li koristili alternativne pravce, da u slučaju prometne nesreće nazovu 92, a ako je manja nesreća, da uklone vozilo s ceste.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙