FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Policija: pojačane mjere u prometu za vrijeme vikenda

ZAGREB, 28. srpnja 2005. (Hina) - Nakon što je prošlog vikendaprovedena akcija pojačanog nadzora prometa na području Policijskeuprave istarske Ravnateljstvo policije će od 29. do 31. srpnjaprovoditi sličnu akciju na svim cestama, a pogotovo na područjuPolicijske uprave šibensko-kninske, priopćeno je danas iz MUP-a.
ZAGREB, 28. srpnja 2005. (Hina) - Nakon što je prošlog vikenda provedena akcija pojačanog nadzora prometa na području Policijske uprave istarske Ravnateljstvo policije će od 29. do 31. srpnja provoditi sličnu akciju na svim cestama, a pogotovo na području Policijske uprave šibensko-kninske, priopćeno je danas iz MUP-a.

To uključuje angažiranje svih snaga prometne policije i sve raspoložive tehnike za nadzor prometa iz te uprave, kao i ispomoć u ljudstvu i prometnoj tehnici (tzv. presretači, motoophodnje, službena vozila, uređaji za mjerenje brzine) iz Policijskih uprava splitsko-dalmatinske i zadarske.

Tijekom akcije u Istri poduzeta je ukupno 1.621 mjera od čega je zabilježen 291 prekršaj povezan s nepoštivanjem ograničenja brzine, 131 prekršaj zbog konzumacije alkohola, 123 prekršaja zbog nenošenja zaštitne kacige i 14 prekršaja zbog vožnje pod utjecajem opojnih droga.

MUP ponovno apelira i savjetuje vozače da na put krenu odmorni, u večernjim ili ranim jutarnjim satima u tehnički ispravnim vozilima sa svom dodatnom opremom.

Neka obavezno ponesu osvježavajuća pića a u slučaju umora ili nervoze neka stanu, osvježe se i odmore.

Također neka slušaju vijesti na radiju kako bi čuli na kojim mjestima se stvaraju gužve, a u slučaju prometne nesreće nazovu 92 i, ako je riječ o manjoj prometnoj nesreći, maknu vozila s prometnice kako bi promet mogao teći nesmetano.

Gužve su neminovne, stoga se vozači mole da budu strpljivi jer ionako idu na odmor, pa koja minuta prije ili kasnije na krajnjem odredištu ne igra nikakvu ulogu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙