FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MUP: Poseban tim istražuje ubojstva u Osijeku '91. i'92.

ZAGREB, 25. srpnja 2005. (Hina) - Ravnateljstvo policije i Odjelkriminalističke policije PU zagrebačke osnovali su poseban timkriminalističkih stručnjaka koje će osječkim kolegama pomoći istražititko su mogući naredbodavci i počinitelji ubojstava srpskih civila uOsijeku 1991. i 1992.
ZAGREB, 25. srpnja 2005. (Hina) - Ravnateljstvo policije i Odjel kriminalističke policije PU zagrebačke osnovali su poseban tim kriminalističkih stručnjaka koje će osječkim kolegama pomoći istražiti tko su mogući naredbodavci i počinitelji ubojstava srpskih civila u Osijeku 1991. i 1992.

Taj će policijski tim, kažu u MUP-u, uz do sada prikupljene podatke i činjenice, provjeriti sve navode i prikupiti nova saznanja, kao i ispitati sve osobe koje o tome mogu imati saznanja i podatke.

"Cilj tih aktivnosti je da se utvrde mogući naredbodavci i počinitelji ovih kaznenih djela, te da se protiv njih pokrene kazneni postupak", ističe se u priopćenju MUP-a.

U MUP-u kažu da Ravnateljstvo po nalogu Državnog odvjetništva nastavlja s "provođenjem izvida u vezi događaja koji su se dogodili u Osijeku u drugoj polovici 1991. i prvoj polovici 1992., a u vezi osnova sumnje o ubojstvu više civila".

Napominju da je zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo prije četiri dana od Ravnateljstva zatražilo da, u svjetlu do sada prikupljenih saznanja, provjeri utemeljenost iskaza svjedoka koji je pod zaštitom dao iskaz pred istražnim sucem zagrebačkog Županijskog suda.

Zaštićeni svjedok je, naime, prije pet dana pred istražnim sucem navodno ustvrdio da je očevidac likvidacije osječkih Srba, te da su ta ubojstva izvršena po nalogu Branimira Glavaša.

Zatraženo je, dodaju u MUP-u, i prikupljanje svih drugih podataka i činjenica u cilju utvrđivanja o kojim se kaznenim djelima radi i tko su počinitelji, odnosno, naredbodavci tih djela.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙