FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MUP i Ministarstvo turizma izrazili žaljenje zbog stradanja nizozemskog turista

ZAGREB, 21. srpnja 2005. (Hina) - Ministarstvo mora, turizma, prometa irazvitka i Ministarstvo unutarnjih poslova danas su izrazili žaljenjezbog sinoćnje nesreće na otoku Visu u kojoj je ranjen 27-godišnjinizozemski turist od minsko-eksplozivne naprave u blizini područja nakojemu je do tada buktio požar.
ZAGREB, 21. srpnja 2005. (Hina) - Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka i Ministarstvo unutarnjih poslova danas su izrazili žaljenje zbog sinoćnje nesreće na otoku Visu u kojoj je ranjen 27-godišnji nizozemski turist od minsko-eksplozivne naprave u blizini područja na kojemu je do tada buktio požar.

Nizozemskom turistu je zbog eksplozije amputirana desna potkoljenica i uspješno se oporavlja.

U zajedničkom priopćenju dvaju ministarstava se navodi da je u samostalnoj Hrvatskoj to prvi tragični događaj stradanja turista od minsko-eksplozivne naprave na hrvatskom dijelu Jadrana te da otok Vis nikad nije bio područje ratnih događanja.

Iz ministarstava poručuju da su sva turistička odredišta na Jadranu sigurna od mina budući da je područje uz morsku obalu u Hrvatskoj bio prioritet u procesu razminiranja.

Također izvješćuju da se nesreća dogodila izvan zone kretanja turista i da se odmah pristupilo utvrđivanju okolnosti tog nemilog događaja.

MUP će, navodi se, poduzeti niz aktivnosti u sprječavanju takvih i sličnih događaja, a ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin već je naložio svim policijskim upravama u Hrvatskoj, a posebno onima na turističkim područjima, da u suradnji s Hrvatskim centrom za razminiranje, lokalnom upravom i drugim nadležnim institucijama, provedu provjeru na koji su način obilježeni i osigurani svi prostori i područja za koja bi se moglo sumnjati da na njima postoji opasnost.

U tom je cilj i nadležnim inspekcijskim tijelima naložen pojačan nadzor nad provođenjem tih mjera, navodi se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙