FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MUP: Pojačan nadzor prometa tijekom vikenda

ZAGREB, 22. srpnja 2005. (Hina) - Ravnateljstvo policije će od 22. do24. srpnja provoditi "Akciju pojačanog nadzora prometa" na svimcestama, a pogotovo na području Istre gdje se u posljednje vrijemedogodio najveći broj prometnih nesreća s najtežim posljedicama,izvijestio je danas MUP.
ZAGREB, 22. srpnja 2005. (Hina) - Ravnateljstvo policije će od 22. do 24. srpnja provoditi "Akciju pojačanog nadzora prometa" na svim cestama, a pogotovo na području Istre gdje se u posljednje vrijeme dogodio najveći broj prometnih nesreća s najtežim posljedicama, izvijestio je danas MUP.

Pojačan nadzor na području Policijske uprave istarske uključuje angažiranje svih policijskih snaga prometne policije i sve raspoložive tehnike za nadzor prometa te pomoć iz policijskih uprava karlovačke, primorsko-goranske i ličko-senjske.

S obzirom da je u tijeku turistička sezona i da se tijekom vikenda očekuju gužve na prometnicama, iz MUP-a pozivaju i savjetuju vozače da se strogo pridržavaju prometnih propisa, naročito o brzini i alkoholu. Policija također savjetuje da se putuje u tehnički ispravnim vozilima sa svom propisanom dodatnom opremom i to noću ili u ranim jutarnjim satima, kako bi se izbjegle najveće vrućine. Nadalje se savjetuje vozačima da na put kreću odmorni i okrijepljeni, a ukoliko tijekom vožnje osjete i najmanji znak umora ili nervoze da stanu i odmore se.

Vozače se poziva i da slušaju radijske programe koji emitiraju redovita izvješća o stanju u prometu, te da u slučaju prometne nezgode obavijeste prometnu policiju na broj 92.

"Gužve su neminovne, stoga budite strpljivi, jer i onako idete na odmor, pa koja minuta prije ili kasnije na krajnjem odredištu ne igra nikakvu ulogu", poručuju iz MUP-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙