FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U MUP-u interna istraga zbog objavljivanja ankete o Gotovini

ZAGREB, 19. srpnja 2005. (Hina) - Nakon što je u tisku objavljeno daMUP među policajcima provodi anketu o tome znaju li gdje se nalaziodbjegli general Ante Gotovina, ministar unutarnjih poslova IvicaKirin naložio je istragu kako bi se otkrili i kaznili odgovorni zacurenje informacije u javnost.
ZAGREB, 19. srpnja 2005. (Hina) - Nakon što je u tisku objavljeno da MUP među policajcima provodi anketu o tome znaju li gdje se nalazi odbjegli general Ante Gotovina, ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin naložio je istragu kako bi se otkrili i kaznili odgovorni za curenje informacije u javnost.

Glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun izjavio je Hini da nije riječ ni o kakvoj anketi, kao što piše tisak, već o dopisu policijskim upravama te da je to uobičajeni način rada policije.

"Radi se o operativnom dokumentu označenim stupnjem tajnosti, o čijem se sadržaju ne može govoriti", kazao je Mehun, dodavši da je Ravnateljstvo policije i dosad u više navrata od policijskih uprava tražilo sveobuhvatnu potragu za odbjeglim generalom Gotovinom.

No, i najnovije postupanje Ravnateljstva pokazalo je da u sastavu policije ima djelatnika koji su spremni u javnosti davati informacije označene određenim stupnjem tajne i time prekršiti radnu stegu i počiniti kazneno djelo odavanja državne tajne, kazao je Mehun.

U MUP-u su ocijenili da se time ugrožavaju istrage, narušava ugled MUP-a i profesionalni dignitet policajaca, pa je ministar osobno naložio istragu kako bi se otkrili i primjereno procesuirali odgovorni policijski službenici.

Mehun je odbacio nagađanja tiska da je anketa, odnosno dopis, kako to zovu u MUP-u, zamisao novog ministra.

Jutarnji list danas je objavio da se anketa provodi u nedostatku bilo kakvih rezultata u potrazi za odbjeglim generalom Gotovinom.

U MUP-u, pak, ocijenjuju da je članak usmjeren diskreditiranju policijskih aktivnosti vezanih uz prikupljanje podataka o pojedinim predmetima, pa tako i o slučaju Gotovina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙