FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zemunik: letački program za obljetnicu Oluje

ZEMUNIK, 3. kolovoza 2005. (Hina) - Letački program koji će se 5.kolovoza održati u Kninu u povodu obilježavanja 10. obljetniceoperacije Oluja, prikazan je danas novinarima u vojarni "Zemunik".
ZEMUNIK, 3. kolovoza 2005. (Hina) - Letački program koji će se 5. kolovoza održati u Kninu u povodu obilježavanja 10. obljetnice operacije Oluja, prikazan je danas novinarima u vojarni "Zemunik".

U letačkom programu sudjelovat će 391 časnik, dočasnik, djelatni vojnici, ročni vojnici i državni namještenici. Od toga broja 74 su pilota, 22 zrakoplovna tehničara-letača i 21 padobranac.

U programu sudjeluju 91., 92., 93., i 95., Zrakoplovna baza HRZ-a i PZO-a, zatim snage hrvatske kopnene vojske i MUP-a, rekao je, govoreći o pripremama Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i Protuzračne obrane, brigadir Vlado Bagarić.

Jedna generalna proba već je održana, slijedeća će biti 4. kolovoza.

Takva aktivnost snaga HRZ-a i PZO, istaknuto je na konferenciji za novinare, nije zabilježena u zadnjih sedam godina, te su radi te akcije modernizirani zrakoplovi, izvršen preustroj Oružanih snaga, uvježban Stožer za planiranje i provedbu vježbi i uvježbani časnici za koordinaciju s drugim granama Oružanih snaga RH.

Ministar obrane Berislav Rončević novinarima je rekao da taj program nije iziskivao dodatne troškove iz državnog proračuna, nego se financira iz redovnog MORH-ovog proračuna.

"Taj program tretiramo kao vojnu vježbu" rekao je Rončević, izražavajući zadovoljstvo što je u njegovom ministarskom mandatu postotak ispravnosti zrakoplovne tehnike sa 29 podignut na 79 posto.

Nastavljamo s modernizacijom zrakoplovne tehnike, najavio je ministar i ponovio da će MIG-ovi biti u HRZ-u do 2010. godine, a nakon toga se ide u drugi program zrakoplova, no još nije definirano kojih.

Nakon konferencije, na kojoj su bili i zapovjednik HRZ-a i PZO-a general bojnik Viktor Koprivnjak i drugi časnici HRZ-a i PZO-a,

novinari su mogli razgledati zrakoplovnu tehniku koja će sudjelovati u programu obilježavanju 10. obljetnice Oluje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙