FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OPEC izrazio sućut Londonu i spreman surađivati radi stabilnosti tržišta nafte

KUWAIT CITY, 8. srpnja 2005. (Hina/dpa) - Organizacijazemalja-izvoznica nafte (OPEC) izrazila je sućut britanskoj vladi zbogeksplozija bombi u londonskom sustavu javnog prijevoza, napominjući daće surađivati s ostalim proizvođačima i potrošačima nafte kako bispriječili negativan utjecaj terorizma na stabilnost tržišta nafte.
KUWAIT CITY, 8. srpnja 2005. (Hina/dpa) - Organizacija zemalja-izvoznica nafte (OPEC) izrazila je sućut britanskoj vladi zbog eksplozija bombi u londonskom sustavu javnog prijevoza, napominjući da će surađivati s ostalim proizvođačima i potrošačima nafte kako bi spriječili negativan utjecaj terorizma na stabilnost tržišta nafte.

Predsjednik OPEC-a kuvajtski ministar za naftu šeik Ahmed al-Fahd al-Sabah poslao je pismo britanskom premijeru Tonyju Blairu u kojem mu izražava "iskrenu sućut zbog posljedica strašnih terorističkih napada koji su pogodili London".

"OPEC-ov se glas glasno pridružuje zboru svih onih koji opravdano i žestoko osuđuju opetovane terorističke čine", kazao je predsjednik OPEC-a u poruci objavljenoj na službenoj web-stranici naftnog kartela.

Al-Fahd al-Sabah je potvrdio i "spremnost kartela da surađuje s razvijenim i zemljama u razvoju - proizvođačima i potrošačima podjednako - kako se ne bi dopustilo da takvi napadi naruše stabilnost svjetskih tržišta energenata, posebno stabilnost tržišta nafte".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙