FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RS protiv Sporazuma o imovinsko-pravnim odnosima BiH i RH

BANJA LUKA, 3. kolovoza 2005. (Hina) - Predsjednik Republike SrpskeDragan Čavić pozvao je predsjedatelja Vijeća ministara BiH AdnanaTerzića da odgodi potpisivanje sporazuma o imovinsko-pravnim odnosimaBiH i Hrvatske jer ga smatra "nelegitimnim i štetnim", priopćio je usrijedu njegov ured.
BANJA LUKA, 3. kolovoza 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Srpske Dragan Čavić pozvao je predsjedatelja Vijeća ministara BiH Adnana Terzića da odgodi potpisivanje sporazuma o imovinsko-pravnim odnosima BiH i Hrvatske jer ga smatra "nelegitimnim i štetnim", priopćio je u srijedu njegov ured.

"Taj sporazum ne uključuje pitanje statusa i povrata imovine protjeranim Srbima iz Republike Hrvatske koji danas žive u Republici Srpskoj, a posebno je pitanje pravna zaštita za imovinu zamijenjenu u legalnom procesu. Potpisivanje tog sporazuma sa sadržajem koji će proizvesti štetne posljedice za RS i njezine građane na dan obilježavanja akcije 'Oluje' - kojom je realizirano etničko čišćenje oko 500 tisuća Srba iz Hrvatske uz počinjene ratne zločine, zbog kojih su u Haškome sudu već podignute brojne optužnice protiv hrvatskih visokih časnika, uključujući i generala Antu Gotovinu - znači uvredu za cijeli srpski narod", ističe se u priopćenju.

Ako se ne prihvati prijedlog o odgodi potpisivanja sporazuma, predsjednik RS poziva srpske članove u Vijeću ministara da zatraže utvrđivanje odgovornosti za sporazum koji je navodno pripremljen suprotno zakonima BiH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙