FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: potpisani ugovori o financiranju nevladinih udruga

OSIJEK,3. kolovoza 2005.(Hina) - Predstavnici pet nevladinih udruga spodručja Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske i Požeško-slavonskežupanije danas su u Osijeku potpisali sporazume o dodjeli malihpotpora u sklopu programa "CRO NGO", koji provode osječka Organizacijaza građanske inicijative (OGI) i američka nevladina udruga "AED", uzfinancijsku potporu Američke agencije za međunarodni razvoj (US AID).
OSIJEK,3. kolovoza 2005.(Hina) - Predstavnici pet nevladinih udruga s područja Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske i Požeško-slavonske županije danas su u Osijeku potpisali sporazume o dodjeli malih potpora u sklopu programa "CRO NGO", koji provode osječka Organizacija za građanske inicijative (OGI) i američka nevladina udruga "AED", uz financijsku potporu Američke agencije za međunarodni razvoj (US AID).

Tim se programom nevladinim udrugama i lokalnim građanskim inicijativama odobravaju mikropotpore u iznosu do 18.000 kuna, a za danas odobrene projekte osigurano je ukupno 70.000 kuna. Riječ je o projektu otvorenja planetarija sa zvjezdarnicom u Osijeku, projektima unapređenja proizvodnje mlijeka u Kraguju i Dragoviću, projektu uređenja parka u centru Slakovaca te projektu razvoja turizma u Lipiku.

Voditelj OGI-a Bojan Lalić rekao je kako je u više od dvije godine provedbe "CRO NGO" programa na području cijele RH do sada financirano više od 220 projekata, u ukupnom iznosu od 12 milijuna kuna, od čega u Slavoniji i Baranji 34 projekta, s iznosom od oko 2 milijuna kuna.

Provedbom ovoga programa željeli smo, pomaganjem nevladinu sektoru, pomoći i razvoju civilnoga društva u Hrvatskoj, dodao je Lalić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙