FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UN: konferencija o prevenciji sukoba

ZAGREB/NEW YORK, 19. srpnja 2005. (Hina) - Odgovarajući na pozivglavnog tajnika Ujedinjenih naroda (UN) Kofija Annana da treba učinitiviše na uspostavi mira u svijetu, oko 600 predstavnika civilnogdruštva iz svih krajeva svijeta okupilo se u utorak u sjedištu UN-a uNew Yorku na konferenciji kojoj je svrha donijeti globalni plansprječavanja oružanih sukoba.
ZAGREB/NEW YORK, 19. srpnja 2005. (Hina) - Odgovarajući na poziv glavnog tajnika Ujedinjenih naroda (UN) Kofija Annana da treba učiniti više na uspostavi mira u svijetu, oko 600 predstavnika civilnog društva iz svih krajeva svijeta okupilo se u utorak u sjedištu UN-a u New Yorku na konferenciji kojoj je svrha donijeti globalni plan sprječavanja oružanih sukoba.

Na trodnevnoj konferenciji "Od reakcije prema prevenciji - civilno društvo stvara partnerstva za rješavanje nasilnih sukoba i izgradnju mira" raspravljat će se o ulozi lokalnih, nacionalnih i međunarodnih nevladinih organizacija u izgradnji globalnog mira, sprječavanju sukoba i budućoj suradnji s UN-om.

Na skupu sudjeluju i predstavnici hrvatskih nevladinih organizacija i akademske zajednice - zagrebačkog Centra za mirovne studije, Centra za mir, nenasilje i ljudska prava iz Osijeka, osječkoga "Nansen dijalog centra" i zagrebačkoga Filozofskog fakulteta.

Skup je organiziralo Globalno partnerstvo za sprječavanje oružanih sukoba (GPPAC), organizacija osnovana nakon Annanova poziva godine 2002., u suradnji s UN-ovim odjelom za političke odnose.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙