FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukovar: Pomoć starijim osobama

VUKOVAR, 14. srpnja 2005. (Hina) - U organizaciji vukovarske nevladineudruge "Bosino" i mirovne grupe mladih "Dunav" na području hrvatskogPodunavlja u tijeku je provedba projekta rekonstrukcije i popravkaobiteljskih kuća socijalno ugroženih osoba.
VUKOVAR, 14. srpnja 2005. (Hina) - U organizaciji vukovarske nevladine udruge "Bosino" i mirovne grupe mladih "Dunav" na području hrvatskog Podunavlja u tijeku je provedba projekta rekonstrukcije i popravka obiteljskih kuća socijalno ugroženih osoba.

Tijekom dva mjeseca trajanja projekta rekonstruirat će se i popraviti 14 obiteljskih kuća socijalno ugroženih osoba u Vukovaru, Lovasu, Tovarniku, Borovu, Petrovcima i Starim Jankovcima, izvijestila je danas predsjednica udruge "Bosino" Zora Grujić.

Na radovima su angažirani volonteri nizozemske nevladine udruge IBO, a ukupna vrijednost projekta je oko 15.000 eura, kaže Zora Grujić dodajući kako je potreban novac osigurala Udružena nizozemska fondacija za Srednju i Istočnu Europu.

Projektom rekonstrukcije i obnove obiteljskih kuća predviđena je gradnja, betoniranje, žbukanje, bojenje zidova i obnova stolarije.

Udruga "Bosino" osnovana je 2000. godine kako bi skrbila o starim, nemoćnim i socijalno ugroženim osobama na vukovarskom području.

Prema riječima predsjednice udruge Zore Grujić do sada je preko te udruge ostvarena pomoć za oko 300 osoba.

U udruzi je trenutačno angažirano 20 članova koji korisnicima usluga "Bosina" pružaju pomoć u kućanskim poslovima, održavanju osobne i stambene higijene, malim kućanskim popravcima i pripremi toplih obroka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙