FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Greenpeace: Betonizacija uništava španjolsku obalu

MADRID, 6. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Španjolska, zemlja u koju ćese i ove godine tijekom ljeta sliti rijeka turista, uništava svojobalni dio pretjeranom izgradnjom, izvijestili su članovi nevladineorganizacije Greenpeace koji se zalažu za zaštitu okoliša.
MADRID, 6. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Španjolska, zemlja u koju će se i ove godine tijekom ljeta sliti rijeka turista, uništava svoj obalni dio pretjeranom izgradnjom, izvijestili su članovi nevladine organizacije Greenpeace koji se zalažu za zaštitu okoliša.

Španjolska nije poduzela nikakve korake kako bi spriječila sve veću devastaciju obalnog dijela zemlje, posebno izraženu u posljednjih nekoliko godina. Nije poboljšana sanitarna infrastruktura ni opskrba vodom u skladu s povećanjem potreba sve većeg broja turista i ostalih gostiju koji ondje borave tijekom ljeta.

"Unatoč tomu što je svijest vlasti o ovome problemu 'napredovala', nisu donesena ni primijenjena nikakva rješenja", stoji u priopćenju organizacije objavljenom pod nazivom "Pod svaku cijenu".

Glasnogovornik španjolskog ministarstva okoliša nije bio dostupan za komentar novinarima.

Nakon Francuske, Španjolska je druga po popularnosti svjetska turistička destinacija, prema podacima Svjetske organizacije za turizam, a posebno je popularna među britanskim i njemačkim turistima. Desetina prihoda španjolskog gospodarstva otpada na turizam. Mnogi stanovnici sjevernog dijela Europe kupili su vikend kuće na španjolskoj obali.

Greenpeaceovci upozoravaju da je Španjolska tijekom prošle godine duž obale odobrila izgradnju 768.000 novih kuća, 58 novih golf klubova, uz već postojećih 300, te 77 marina, a bespravno je u istom području izgrađeno i 45.000 kuća.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙