FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrepčani od 4. do 6. kolovoza mogu pogledati izabrane filmove iz Motovuna

ZAGREB, 3. kolovoza 2005. (Hina) - Zagrebačko kino "Tuškanac" odčetvrtka, 4. do subote, 6. kolovoza bit će domaćin nekih uspješnijihfilmova s ovogodišnjeg Motovun Film Festivala (MFF), a svaku večerposjetitelji će moći pogledati po dva kratka i dva dugometražna filma,priopćeno je danas iz MFF-a.
ZAGREB, 3. kolovoza 2005. (Hina) - Zagrebačko kino "Tuškanac" od četvrtka, 4. do subote, 6. kolovoza bit će domaćin nekih uspješnijih filmova s ovogodišnjeg Motovun Film Festivala (MFF), a svaku večer posjetitelji će moći pogledati po dva kratka i dva dugometražna filma, priopćeno je danas iz MFF-a.

Tako je četvrtak, 4. kolovoza u 19 sati rezerviran za kratki film "Bert Prentice C.E.O." redatelja Kevina Nibleya i dugometražni "The Yes Man" redatelja Chrisa Smitha, Dana Ollmana i Sarah Price.

Istu večer u 21 sat na programu su kratki film "Guard Dog" redatelja Billa Plymptona i dugometražni "Manderlay" redatelja Larsa von Triera.

Sljedećeg dana, odnosno u petak, 5. kolovoza u 19 sati posjetitelji će moći pogledati kratki film "Don Quijote in Jerusalem" redatelja Dania Rosenberga, te dugometražni "Darwin's nightmare" redatelja Huberta Saupera.

Za 21 sati predviđeni su kratki film "A place in the sun" redatelja Rachida Boutounesa i dugometražni "My summer of love" redatelja Pawela Pawlikowskog.

Glumicama Natalie Pres i Emily Blunt za uloge u tom filmu na MFF-u su dodijeljena specijalna priznanja Ocjenjivačkog suda.

Posljednjeg dana, u subotu, 6. kolovoza u 19 sati na programu su kratki film redatelja Neelea Leana Vollmara "My parents" i dugometražni "Bal-Can-Can" redatelja Darka Mitrevskog.

Ta makedonsko-talijanska koprodukcija na Festivalu je osvojila nagradu "Od A do A" za najbolji film na prostoru od Albanije do Austrije.

Za 21 sati predviđeni su kratki film "7:35 in the morning" redatelja Nacha Vigalondoa i dugometražni "Death of mr. Lazarescu" redatelja Cristia Puiua. Taj je rumunjski film na ovogodišnjem MFF-u nagrađen dvjema nagradama: glavnom festivalskom nagradom "Propeler Motovuna", te nagradom za najbolji film s ljudsko-pravnom tematikom "Amnesty International".

Na ovogodišnjem sedmom po redu MFF-u prikazano je 80-ak filmova, a prema nekim procjenama u pet festivalskih dana od 25. do 29. rujna Motovun je posjetilo oko 25.000 ljudi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙