FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 25. srpnja 2005.(Hina) -
ZAGREB, 25. srpnja 2005.(Hina) -

MOTOVUN - Večeras počinje 7. Motovun Film Festivala tijekom kojega će, do 29. srpnja, posjetitelji imati priliku vidjeti 80-ak filmova. Motovun Film Festival posvećen je filmovima nastalim u malim kinematografijama i nezavisnim produkcijama, a ovogodišnji filmovi razvrstani su u glavni program, program filmova s fokusom na zemlju partnera Beč, izbor kratkih filmova dostupnih na Motovun Onlineu, kraće filmove, te Test i Posebne projekcije. Među ostalima, moći će se vidjeti igrani filmovi "Manderlay" Larsa Von Triera, "My Summer of Love" Pavela Pawlikovskog, "Land of Plenty" Wima Wendersa. Glavna festivalska nagrada je "Propeler Motovuna", a među ostalim nagradama ovoga festivala je i "Amnesty International Human Rights Award" za najbolje tematiziranje problematike ljudskih prava.

SPLIT -Prva dramska premijera 51. splitskog ljeta, "Ubu - kralj robijaš" Alfreda Jarrya u režiji Zlatka Boureka, bit će izvedena večeras na Carrarinoj poljani. Riječ je o objedinjenim Jarryevim tekstovima "Ubu Kralj" i "Ubu Robijaš". Kombinirajući ih, redatelj Bourek te prevoditelj i dramaturg Vladimir Gerić grade priču o okrutnom kralju lakrdijašu, koji odbacuje žezlo i lakrdijaši, da bi ga svjetina ponovno uzdigla do trona. Bourek, osim režije, potpisuje i kostimografiju i scenografiju.

RIJEKA - Cijene pitke vode za domaćinstva u pojedinim hrvatskim gradovima znatno se razlikuju, pa domaćinstva, primjerice u Lovranu, plaćaju 14,47 kuna, a u Pakracu i Lipiku 3,32 kune za kubični metar vode. Po pregledu cijena iz 2004. koje je dostavilo mjerodavno ministarstvo, cijene vode za domaćinstva u nekim mjestima su višestruke u odnosu na cijene u drugima. Među županijama, najveći raspon cijena vode je u Primorsko-goranskoj županiji, od 5,61 kuna u Rijeci do 14,47 kuna u Lovranu. Prosječna cijena pitke vode za domaćinstva u Hrvatskoj je u 2004. iznosila 6,65 kuna po prostornom metru, a odvodnje 2,09 kuna. U odnosu na prethodnu godinu cijene vode povećane su za 10,4 posto, a odvodnje 0,8 posto.

ZAGREB - Na kraju lipnja u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje (HZZ) bilo je evidentirano 297.602 nezaposlenih, što je za 3,5 posto ili za 10.709 osoba manje u odnosu na prethodni mjesec, a za 1.956 osoba ili 0,7 posto više nego u lipnju 2004. godine. Lipanj je četvrti mjesec zaredom kako se bilježi smanjenje broja nezaposlenih na mjesečnoj razini, nakon što je veljača bila sedmi mjesec zaredom u kojem je zabilježeno povećanje nezaposlenosti. Smanjenje nezaposlenosti u odnosu na mjesec prije odraz je i sezonskih kretanja. Stopa registrirane nezaposlenosti za lipanj, po prvim podacima Državnog zavoda za statistiku, iznosi 17,4 posto. Za svibanj je iznosila 18 posto, za travanj 18,7 posto, a za ožujak ove godine 19,2 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙