FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završen Motovun film festival

MOTOVUN, 29. srpnja 2005. (Hina) - Svečanom dodjelom nagrada iceremonijom zatvaranja večeras je u Motovunu završen sedmi po reduMotovunski filmski festival, potvrdivši i ovom prigodom sve atributejednog od najzanimljivijih ljetnih događanja u Istri i Hrvatskoj.
MOTOVUN, 29. srpnja 2005. (Hina) - Svečanom dodjelom nagrada i ceremonijom zatvaranja večeras je u Motovunu završen sedmi po redu Motovunski filmski festival, potvrdivši i ovom prigodom sve atribute jednog od najzanimljivijih ljetnih događanja u Istri i Hrvatskoj.

Glavna festivalska nagrada, Propeler Motovuna dodijeljena je rumunjskom filmu "Smrt gospodina Lazarescua" kojeg je režirao Cristi Puiu. Ovaj je film inače sinoć dobio i nagradu Amnesty Internationala.

Nagradu "Od A do A" za najbolji film na prostoru od Albanije do Austrije dobila je makedonsko-talijanska koprodukcija "Bal-can-can" redatelja Darka Mitevskog. Specijalno priznanje žirija dodijeljeno je glumicama Natalie Pres i Emily Blunt za ulogu u britanskom filmu "My summer of love" (Moje ljeto ljubavi) redatelja Pawela Pawlikovskog.

Nagradu Međunarodne udruge filmskih kritičara Fipresci dobio je danski film "Day night" (Dan i noć) redatelja Simona Stahoa.

Na ovogodišnjem festivalu prikazano je 80-ak filmova, a prema nekim procjenama u pet festivalskih dana Motovun je posjetilo oko 25.000 ljudi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙