FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Motovun: rumunjskom filmu nagrada Amnesty Internationala

MOTOVUN, 28. srpnja 2005. (Hina) - U sklopu 7. motovunskog filmskogfestivala večeras je rumunjskom filmu "Smrt gospodina Lazarescua"redatelja Crisa Puia dodijeljena nagrada Amnesty Internationala.
MOTOVUN, 28. srpnja 2005. (Hina) - U sklopu 7. motovunskog filmskog festivala večeras je rumunjskom filmu "Smrt gospodina Lazarescua" redatelja Crisa Puia dodijeljena nagrada Amnesty Internationala.

Riječ je o nagradi koja se na ovom festivalu dodjeljuje za najbolji kratkometražni ili dugometražni film s ljudsko-pravnom tematikom.

Tragikomična priča o gospodinu Lazarescuu koji se, nakon što mu pozli, nađe u raljama bezobzirnog bolničkog sustava, među 14 filmova u konkurenciji na najbolji mogući način obrađuje tematiku ljudskih prava.

To je ocijenio stručni sud u kojemu su bili Leo Hannevick iz Amnesty Internationala iz Nizozemske, Thom Palmen direktor Međunarodnog filmskog festivala u švedskom gradu Umea te novinarka Jutarnjeg lista Veronika Rešković.

Nagradu Amnesty Internationala direktorici Motovunskog filmskog festivala Olinki Vištici, s obzirom na odsutnost autora, uručila je predsjednica Izvršnog odbora Amnesty Internationala Morena Zadravec.

Lani je ovu nagradu na Motovun film festivalu osvojio film "Goblen" Bojana Vuletića iz Srbije i Crne Gore.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙