FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Policija podigla kaznenu prijavu protiv Jelene Brajše

ZAGREB, 3. kolovoza 2005. (Hina) - Protiv u utorak smijenjeneravnateljice Caritasa Zagrebačke nadbiskupije Jelene Brajše Policijskauprava zagrebačka (PUZ) podignula je kaznenu prijavu, potvrdio je uutorak navečer glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun.
ZAGREB, 3. kolovoza 2005. (Hina) - Protiv u utorak smijenjene ravnateljice Caritasa Zagrebačke nadbiskupije Jelene Brajše Policijska uprava zagrebačka (PUZ) podignula je kaznenu prijavu, potvrdio je u utorak navečer glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun.

Kaznena prijava podignuta je zbog sumnje da je pomogla počinitelju nakon počinjenja kaznenoga djela, te zbog sumnje da je sprječavala dokazivanje kaznenog djela, rekao je Hini Mehun.

Jelenu Brajšu u utorak je dekretom zbog zdravstvenih razloga razriješio s mjesta ravnateljice Caritasa zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

U Brajšinoj kući policija je pronašla dnevnik bivšega kuhara iz Caritasova doma u Brezovici Mije Penića. Dnevnik sadrži opise seksualnih zlostavljanja štićenika i trenutačno se vještačenjem utvrđuje njegova utentičnost. Brajši je nakon pretrage u kući pozlilo, pa je završila u bolnici.

Protiv pritvorenog Penića, koji je osumnjičenog za silovanje štićenice doma, u utorak je podignuta kaznena prijava i zbog sumnje da je 1997. počinio bludne radnje i zadovoljavao pohotu pred drugom, tada 13-godišnjom štićenicom doma.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙