FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

J. Brajša u pratnji 70-ak suradnika posjetila dvoje dnevne novine

ZAGREB, 4. srpnja 2005. (Hina) - Ravnateljica zagrebačkog CaritasaJelena Brajša danas je u pratnji 70-ak Caritasovih djelatnika ištićenika posjetila uredništva "Večernjeg lista" i "Jutarnjeg lista",a nakon sastanaka izjavila je kako je protiv nje pokrenut medijskilinč.
ZAGREB, 4. srpnja 2005. (Hina) - Ravnateljica zagrebačkog Caritasa Jelena Brajša danas je u pratnji 70-ak Caritasovih djelatnika i štićenika posjetila uredništva "Večernjeg lista" i "Jutarnjeg lista", a nakon sastanaka izjavila je kako je protiv nje pokrenut medijski linč.

"Došla sam im reći ono što je istina, za razliku od onoga što pišu, jer je lako bilo što napisati i za to dovesti svjedoke s ulice", kazala je Brajša novinarima, pošto je u suzama napustila uredništvo "Jutarnjeg lista".

Smatra da su mediji protiv nje pokrenuli organiziranu hajku te da su joj "presudili bez suda".

U prilog tomu kazala je kako je "tabloid '24 sata' danas na naslovnici donio fotografiju kuće njezina susjeda, tvrdeći da je riječ o Brajšinoj kući".

Lažima je nazvala i tvrdnje objavljene u medijima da se obogatila prodajom humanitarne pomoći, kazavši da je "neke stvari kupovala jeftinije i zatim ih, po istim cijenama, prodavala svojim djelatnicima, kako bi im pomogla".

Još je jednom odbacila tvrdnje u medijima da je znala za seksualna zlostavljanja štićenika Caritasova Doma za nezbrinutu djecu u Brezovici te to da je sudjelovala u zataškavanju slučaja.

Jelena Brajša također je ustvrdila da "nalazi tadašnjeg psihologa i ravnateljice ne upućuju na silovanja" te da je za rad doma u Brezovici odgovorna tadašnja ravnateljica koja je, napominje, iz doma otišla dvije do tri godine nakon događaja o kojima su ovih dana izvijestili mediji.

Kazala je i kako osobno ne zna za zlostavljanja u Caritasovu domu jer, kaže, za to nema dokaza.

"Znala sam da postoje problemi, jer je riječ o domu s mentalno retardiranom djecom, koja imaju normalan spolni nagon s kojim ne znaju što bi", kazala je Brajša, naglašavajući kako istragu o slučaju trebaju provesti državna tijela.

Novinar "Jutarnjeg lista" Darko Pavičić u izjavi novinarima današnji je sastanak nazvao velikim pomakom u komunikaciji između medija i Crkve te Caritasa.

"Nismo razgovarali kao neprijatelji. Brajša nije došla optužiti medije, nego nam je dala do znanja da se Crkva i Caritas osjećaju progonjenima. No kad smo u razgovoru stavili karte na stol, pokazalo se da postoji niz problema u međusobnoj komunikaciji", kazao je Pavičić.

Ocijenio je da je Jelena Brajša "možda i prije trebala odgovoriti na neka pitanja", dodavši da će "i Brajša i mediji ostati u nezavidnoj poziciji tako dugo dok institucije ne obave svoj posao".

Ravnateljica zagrebačkog Caritasa Jelena Brajša danas je kanila posjetiti i redakciju dnevnika "24 sata", no, kako su izvijestili njezini suradnici, budući da to nije mogla zbog vrućine i klonulosti, druge će redakcije posjetiti ovih dana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙