FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Brajša razriješena, Juraj Jerneić privremeni upravitelj Caritasa Zagrebačke nadbiskupije

ZAGREB, 2. kolovoza 2005. (Hina) - Dekretom zagrebačkog nadbiskupakardinala Josipa Bozanića od 2. kolovoza Jelena Brajša je, zbogzdravstvenih razloga, razriješena dužnosti ravnateljice CaritasaZagrebačke nadbiskupije, a za privremenog upravitelja imenovan jeJuraj Jerneić, ravnatelj Ustanove za uzdržavanje klera i drugihcrkvenih službenika, priopćeno je iz Ureda Vizitatora u CaritasuZagrebačke nadbiskupije, a prenosi IKA.
ZAGREB, 2. kolovoza 2005. (Hina) - Dekretom zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića od 2. kolovoza Jelena Brajša je, zbog zdravstvenih razloga, razriješena dužnosti ravnateljice Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, a za privremenog upravitelja imenovan je Juraj Jerneić, ravnatelj Ustanove za uzdržavanje klera i drugih crkvenih službenika, priopćeno je iz Ureda Vizitatora u Caritasu Zagrebačke nadbiskupije, a prenosi IKA.

"Snagom ovlasti, kao vizitator u Caritasu Zagrebačke nadbiskupije, mons. dr. Valentin Pozaić, pomoćni biskup zagrebački, danas je imenovao Jurja Jerneića, ravnatelja Ustanove za uzdržavanje klera i drugih crkvenih službenika, privremenim upraviteljem Caritasa Zagrebačke nadbiskupije", javila je IKA.

Tajnikom toga Caritasa imenovan je Marijan Šarić, stoji u priopćenju koje je potpisao prečasni Boris Balenović, zamjenik vizitatora u Caritasu Zagrebačke nadbiskupije, prenosi IKA.

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić sredinom srpnja izdao je dekret o kanonskoj vizitaciji u Caritasu Zagrebačke nadbiskupije po kojemu je vizitacija započela jučer, 1. kolovoza, a za vizitatora je imenovao pomoćnog biskupa zagrebačkog msgr. Valentina Pozaića.

U dekretu kardinala Bozanića stoji da vizitacija treba biti dovršena najkasnije do prve nedjelje Došašća 2005. te da će vizitatori, po završetku vizitacije, podnijeti iscrpno izvješće te izraditi i predložiti obnovljeni Statut za novi ustroj Caritasa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙