FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bivši kuhar iz Brezovice u pritvoru, a Brajša u bolnici

ZAGREB, 23. srpnja 2005. (Hina) - Bivši kuhar Caritasova doma uBrezovici Mijo Penić (28) uhićen je i nakon saslušanja kod istražnesutkinje zadržan u pritvoru zbog sumnje da je silovao štićenike doma očemu je pisao u dnevniku koji je, kako se neslužbeno doznaje,zagrebačka policija pronašla u kući ravnateljice Caritasa zagrebačkenadbiskupije Jelene Brajše.
ZAGREB, 23. srpnja 2005. (Hina) - Bivši kuhar Caritasova doma u Brezovici Mijo Penić (28) uhićen je i nakon saslušanja kod istražne sutkinje zadržan u pritvoru zbog sumnje da je silovao štićenike doma o čemu je pisao u dnevniku koji je, kako se neslužbeno doznaje, zagrebačka policija pronašla u kući ravnateljice Caritasa zagrebačke nadbiskupije Jelene Brajše.

Penić je u petak na večer priveden istražnoj sutkinji zagrebačkog Županijskog suda Vendi Senta pred kojom se branio šutnjom, nakon čega mu je ona odredila 48-satno zadržavanje u pritvoru. Osumnjičeni će ponovno biti saslušan u ponedjeljak do kada se očekuje da će tužiteljstvo podnijeti istražni zahtjev. Bivšeg kuhara se tereti da je počinio spolne radnje izjednačene sa silovanjem.

Jelena Brajša je hospitalizirana na KBC-u Rebro zbog neuroloških smetnji uzrokovanih velikim stresom koji je nastupio nakon što je policija više sati u četvrtak pretraživala njezinu kuću na Trešnjevci. U kući je navodno pronađen dnevnik osumnjičenog kuhara s detaljnim opisima silovanja i bludničenja nad štićenicima doma za koji je Brajša do sada tvrdila da ga je vidjela, ali ne i čitala i odnijela kući.

Odvjetnik Silvije Degen koji zastupa Zagrebačku nadbiskupiju, potvrdio je da je Jelena Brajša u bolnici.

"Ona je u teškom stanju jer valja uzeti u obzir da je prije dvije godine operirala tumor na mozgu i da su posljednji događaji oko Caritasa utjecali na njezino zdravstveno stanje", kazao je Degen. Napomenuvši kako on ne zastupa Brajšu, već Nadbiskupiju, ocijenio je da je i u najnovijem slučaju vezanom uz Caritasov dom u Brezovici nastupila zastara.

Mediji nagađaju da bi se Brajšu uskoro moglo osumnjičiti da je skrivanjem dnevnika kuhara prikrivala tragove kaznenog djela i počinitelja.

U policiji i tužiteljstvu nisu se mogle dobiti nikakve pojedinosti o predistrazi u slučaju bivšeg kuhara Caritasova doma.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙