FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bivši kuhar iz Brezovice u pritvoru, a Brajša zbog stresa u bolnici

ZAGREB, 23. srpnja 2005. (Hina) - Bivši kuhar Caritasova doma uBrezovici Mijo Penić (28) uhićen je i nakon saslušanja kod istražnesutkinje zadržan u pritvoru zbog sumnje da je silovao štićenike doma očemu je pisao u dnevniku koji je, kako se neslužbeno doznaje,zagrebačka policija pronašla u kući ravnateljice Caritasa zagrebačkenadbiskupije Jelene Brajše.
ZAGREB, 23. srpnja 2005. (Hina) - Bivši kuhar Caritasova doma u Brezovici Mijo Penić (28) uhićen je i nakon saslušanja kod istražne sutkinje zadržan u pritvoru zbog sumnje da je silovao štićenike doma o čemu je pisao u dnevniku koji je, kako se neslužbeno doznaje, zagrebačka policija pronašla u kući ravnateljice Caritasa zagrebačke nadbiskupije Jelene Brajše.

Penić je sinoć priveden istražnoj sutkinji zagrebačkog Županijskog suda Vendi Senta pred kojom se branio šutnjom, nakon čega mu je ona odredila 48-satno zadržavanje u pritvoru. Osumnjičeni će ponovno biti saslušan u ponedjeljak do kada se očekuje da će tužiteljstvo podnijeti istražni zahtjev. Bivšeg kuhara se tereti da je počinio spolne radnje izjednačene sa silovanjem.

Prema pisanju današnjeg tiska, Jelena Brajša je hospitalizirana na KBC-u Rebro zbog neuroloških smetnji uzrokovanih velikim stresom koji je nastupio nakon što je policija više sati u četvrtak pretraživala njezinu kuću na Trešnjevci. U kući je navodno pronađen dnevnik osumnjičenog kuhara s detaljnim opisima silovanja i bludničenja nad štićenicima doma za koji je Brajša do sada tvrdila da ga je vidjela, ali ne i čitala i odnijela kući.

Odvjetnik Silvije Degen koji zastupa Zagrebačku nadbiskupiju, potvrdio je da je Jelena Brajša u bolnici.

"Ona je u teškom stanju jer valja uzeti u obzir da je prije dvije godine operirala tumor na mozgu i da su posljednji događaji oko Caritasa utjecali na njezino zdravstveno stanje", kazao je Hini Degen. Napomenuvši kako on ne zastupa Brajšu, već Nadbiskupiju, ocijenio je da je i u najnovijem slučaju vezanom uz Caritasov dom u Brezovici nastupila zastara.

Mediji nagađaju da bi se Brajšu uskoro moglo osumnjičiti da je skrivanjem dnevnika kuhara prikrivala tragove kaznenog djela i počinitelja.

U policiji i tužiteljstvu danas se nisu mogle dobiti nikakve pojedinosti o predistrazi u slučaju bivšeg kuhara Caritasova doma.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙