FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sarajevo: Potpisan dokument o reformi Oružanih snaga

SARAJEVO, 18. srpnja 2005. (Hina) - Povjerenstvo za reformu obrane uBiH, kojim predsjedaju ministar obrane BiH Nikola Radovanović ipredstavnik međunarodne zajednice Raffi Gregorian, potpisalo je uponedjeljak dokument kojim se predlaže da se ukinu entitetskaministarstava obrane (Federacije BiH i Republike Srpske) i služenjevojnog roka, te da se uvede profesionalni vojni sastav u BiH koji biimao između devet i deset tisuća pripadnika.
SARAJEVO, 18. srpnja 2005. (Hina) - Povjerenstvo za reformu obrane u BiH, kojim predsjedaju ministar obrane BiH Nikola Radovanović i predstavnik međunarodne zajednice Raffi Gregorian, potpisalo je u ponedjeljak dokument kojim se predlaže da se ukinu entitetska ministarstava obrane (Federacije BiH i Republike Srpske) i služenje vojnog roka, te da se uvede profesionalni vojni sastav u BiH koji bi imao između devet i deset tisuća pripadnika.

Tim je dokumentom predviđeno da najkasnije do kraja ove godine entitetski parlamenti i državni parlament BiH prihvate novi zakon o obrani i zakon o službi u Oružanim snagama BiH kojim bi se, po riječima ministra obrane BiH Nikole Radovanovića, ukinula sadašnja ministarstva obrane Federacije BiH i Republike Srpske, a ukinuo bi se i sustav novačenja.

Visoki predstavnik međunarodne zajednice Paddy Ashdown izjavio je da je prijedlog preustroja obrane i Oružanih snaga u BiH "jedna od najvećih prekretnica nakon potpisivanja Daytonskog sporazuma".

Supredsjedatelj Povjerenstva Raffi Gregorian rekao je da će predložene reforme Oružanih snaga pomoći Bosni i Hercegovini da se brže uključi u euroatlantske integracije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙