FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

15 mjeseca zatvora zbog podmićivanja svjedoka

SARAJEVO,1. kolovoza 2005.(Hina) - Sud Bosne i Hercegovine osudio je uponedjeljak Murata Silajdžiju na 15 mjeseca zatvora na temeljuoptužaba za ometanje pravde i pokušaj podmićivanja svjedoka u slučajuratnih zločina, priopćio je Sud BiH u Sarajevu.
SARAJEVO,1. kolovoza 2005.(Hina) - Sud Bosne i Hercegovine osudio je u ponedjeljak Murata Silajdžiju na 15 mjeseca zatvora na temelju optužaba za ometanje pravde i pokušaj podmićivanja svjedoka u slučaju ratnih zločina, priopćio je Sud BiH u Sarajevu.

Kazneno vijeće državnog suda kojim je predsjedao sudac Finn Lynghjem zaključilo je da je tijekom postupka nedvojbeno dokazano da je Murat Silajdžija u listopadu 2004. godine jednom zaštićenom svjedoku u postupku koji je također na Sudu BiH vođen protiv Iračanina Abduladhima Maktoufa nudio mito do 150 tisuća konvertibilnih maraka (oko 75 tisuća eura) promijeni li iskaz koji je teretio optuženika.

Maktouf je već osuđen na pet godina zatvora zbog sudjelovanja u ratnom zločinu protiv civila i otmice petero Hrvata iz Travnika od kojih je jedan ubijen.

Optužnica je Silajdžiju također teretila da je svjedoka pokušavao podmititi kao član organizirane kriminalne skupine, no Kazneno je vijeće procijenilo da za to nema uvjerljivih dokaza.

Silajdžija je u pritvoru od 10. veljače ove godine, a to će mu se vrijeme uračunati u izdržavanje kazne.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙