FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Janšinoj vladi prva negativna ocjena ove godine

LJUBLJANA,1. kolovoza(Hina) - Koalicijska vlada desnog centra, kojuvodi slovenski premijer Janez Janša, prvi je put od dolaska na vlastkrajem prošle godine u ispitivanju javnog mišljenja ocijenjenanegativno, objavio je u ponedjeljak dnevni list "Delo".
LJUBLJANA,1. kolovoza(Hina) - Koalicijska vlada desnog centra, koju vodi slovenski premijer Janez Janša, prvi je put od dolaska na vlast krajem prošle godine u ispitivanju javnog mišljenja ocijenjena negativno, objavio je u ponedjeljak dnevni list "Delo".

Rezultate ispitivanja objavio ljubljanski dnevnik, a za prošlomjesečni rad vlada je dobila ocjenu "dobar" od 34,6 ispitanika, a "slab" od 38,2 posto ispitanika.

U prošlomjesečnom ispitivanju odnos potpore i pokuda vladi bio je obrnut, a rekordnu potporu vlada je dobila u travnju, kada je od 48,5 posto ispitanika dobila ocjenu "dobar".

Procjenjuje se da je popularnost Janšine vlade pala jer se očekivalo da će on provoditi nešto brže gospodarske i porezne reforme, zatim zbog afere u ministarstvima obrane i poljoprivrede, sumnjičenja da vlada želi jače nadzirati medije te zbog smjena mnogih direktora i nadzornih odbora u tvrtkama u kojima je država većinski vlasnik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙