FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kirgistan: Bakijev pobjednik predsjedničkih izbora - ankete

BIŠKEK, 10. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Prema izlaznim anketama štosu ih provele tri kirgistanske agencije, pobjednik nedjeljnihpredsjedničkih izbora u Kirgistanu vjerojatno će biti sadašnjiprivremeni predsjednik države Kurmanbek Bakijev, prenose agencije.
BIŠKEK, 10. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Prema izlaznim anketama što su ih provele tri kirgistanske agencije, pobjednik nedjeljnih predsjedničkih izbora u Kirgistanu vjerojatno će biti sadašnji privremeni predsjednik države Kurmanbek Bakijev, prenose agencije.

Službeni rezultati izbora očekuju se u ponedjeljak rano ujutro. "Ovo su jedinstveni izbori, jer prvi put od proglašenja neovisnosti oni predstavljaju istinski izbor kirgistanskog naroda u pravom smislu riječi", rekao je Bakijev novinarima nakon glasovanja.

Agencije su javile da je prema izlaznim anketama Bakijev daleko ispred ostale petorice predsjedničkih kandidata sa preko 80 posto osvojenih glasova.

"Ni na koga se nije činio pritisak niti se sugeriralo za koga glasovati. Još jedanput ističem da će izbori biti pošteni i transparentni i u skladu sa standardima OESS-A", kazao je Bakijev. Promatrači OESS-a svoj će sud iznijeti u ponedjeljak.

Izbori su sazvani kako bi se proglasio nasljednik Askara Akajeva koji je siromašnu bivši sovjetsku naciju vodio gotovo 15 godina. On je nakon oštrih prosvjeda održanih u ožujku zbog namještenih parlamentarnih izbora pobjegao u Rusiju. 55-godišnji Bakijev neko je vrijeme obavljao dužnost premijera u Akajevljevoj vladi, no kasnije se pridružio oporbi i odigrao ključnu ulogu u prosvjedima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙