FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Cimoszewicz favorit na izborima za poljskog predsjednika

VARŠAVA, 5. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Socijaldemokratski kandidatWlodzmierz Cimoszewicz (54) s 28 posto namjeravanih glasova biračauvjerljivi je favorit na predsjedničkim izborima u Poljskoj koji će seodržati 9. listopada, pokazali su rezultati predizbornog ispitivanjajavnog mnijenja objavljeni u utorak.
VARŠAVA, 5. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Socijaldemokratski kandidat Wlodzmierz Cimoszewicz (54) s 28 posto namjeravanih glasova birača uvjerljivi je favorit na predsjedničkim izborima u Poljskoj koji će se održati 9. listopada, pokazali su rezultati predizbornog ispitivanja javnog mnijenja objavljeni u utorak.

Predsjednik donjeg doma poljskog parlamenta i bivši ministar vanjskih poslova, Cimoszewicz vodi ispred konzervativnog gradonačelnika Varšave Lecha Kaczynskog, koji dobija 19-postotnu potporu birača.

Anketu je za dnevnik Rzeczpospolita od 29. lipnja do 3. srpnja na uzorku od tisuću ispitanika proveo institut GfK Polonia.

Preostali kandidati dobivaju između 11 i 17 posto potpore, a u možebitnom drugom krugu izbora, predviđenom za 23. listopada, Cimoszewicz bi protukandidate potukao s najavljenih 55 do 64 posto glasova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙