FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kramarić: ujedinjenje dviju liberalnih stranaka nema alternative

PULA,1. kolovoza(Hina) - Potpredsjednik Liberalne stranke (LS) ZlatkoKramarić ustvrdio je danas u PUli kako ujedinjenje dviju liberalnihstranaka u Hrvatskoj nema alternative te kako je od iznimne važnostida se po tom pitanju što prije postigne potpuni konsenzus.
PULA,1. kolovoza(Hina) - Potpredsjednik Liberalne stranke (LS) Zlatko Kramarić ustvrdio je danas u PUli kako ujedinjenje dviju liberalnih stranaka u Hrvatskoj nema alternative te kako je od iznimne važnosti da se po tom pitanju što prije postigne potpuni konsenzus.

"Važno je da su predsjednici LS-a i HSLS-a osigurali visok stupanj svijesti i odgovornosti za budućnost liberalne opcije u Hrvatskoj", rekao je Kramarić na konferenciji za novinare.

Zauzeo se da se čelnici tih dviju liberalnih stranaka što prije nađu, po mogućnosti već u rujnu, radi ujedinjenja, čime bi se, kako drži, zapravo onemogućila bipolarizacija hrvatske političke scene.

Kramarić je oštro osudio izjavu Radimira Čačića koji tvrdi da je "Sabor nevažan te da u njemu sjede politički ovisni i društveni paraziti". "Ako kandidat za budućeg hrvatskog premijera govori na takav način o Hrvatskom saboru, onda se doista moramo upitati kakva nam se to sudbina parlamentarizma sprema. Očito je da se radi o elementarnom nepoznavanju funkcioniranja parlamenata", ocijenio je Kramarić.

On je odbacio i izjavu srbijanskog predsjednika Borisa Tadića, koji je pozvao hrvatske vlasti da osude zločine počinjene nad Srbima u Oluji kao što je on osudio zločine u Srebrenici, jer smatra da se "ne može staviti znak jednakosti između Oluje i Srebrenice".

Govoreći o "osječkom slučaju", Kramarić je rekao da je u tom razdoblju kao osječki gradonačelnik bio zapravo predstavnik civilne vlasti koja je unatoč svemu funkcionirala.

Rekao je da se njegova politika sastojala u tome da je građane pozivao da ne čine ništa čega bi se nakon rata mogli stidjeti, da ne postoji kolektivna krivnja te da nitko ne smije preuzeti ulogu institucije i sustava policije i sudstva.

"Kad god bi do mene dolazile neke spoznaje o ubojstvima, o tome bih obavijestio državni politički vrh, od predsjednika države do Vlade tražeći od njih da nešto poduzmu. Kao gradonačelnik nisam mogao samostalno ništa poduzeti", ustvrdio je Kramarić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙