FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSLS i LS najavili ujedinjenje liberala na jesen

ZAGREB,13. srpnja(Hina) - HSLS i LS ujedinit će se na jesen, najavilisu danas novinarima članovi saborskog kluba dviju stranaka.
ZAGREB,13. srpnja(Hina) - HSLS i LS ujedinit će se na jesen, najavili su danas novinarima članovi saborskog kluba dviju stranaka.

Tekst zajedničke deklaracije u završnoj je fazi i bit će gotova najkasnije za tjedan dana, rekao je potpredsjednik LS-a Zlatko Kramarić koji deklaraciju priprema s predsjednikom HSLS-a Ivanom Čehokom.

Čehok i Kramarić dijele uvjerenje da će ujedinjeni liberali nakon sljedećih parlamentarnih izbora biti u Saboru osjetno jači i imati snažniji utjecaj.

Zadovoljni su što se i sada prepoznaju neke njihove inicijative, konkretno za izravnim izborom gradonačelnika, utvrđivanjem jasnih pravila javne nabave itd.

Kramarić kaže kako je liberalni klub podržao rebalans državnoga proračuna, ali da je svjestan da stopa gospodarskog rasta i socijalnog oporavka države nije dostatna.

Poticat ćemo Vladu na reforme, vjerujemo da će provesti reforme za koje prošla Vlada nije imala snage, kaže potpredsjednica HSLS-a Đurđa Adlešić.

Uz tvrdnju kako se već sada pokazuje da liberali nikome nisu smokvin list, Kramarić se pohvalio i da je zahvaljujući upravo njegovoj suzdržanosti Zakona o javnom okupljanju izglasovan sa 76 ruku.

Na novinarsku primjedbu da je to nedovoljno, da je trebalo 77 glasova, jer se radi o organskom zakonu, Kramarić je uzvratio kako se zakon smatra donijetim dok ga ne ospori za to nadležno tijelo, a politička stranka, dodaje, to nije.

Ne mislim da je to najbitnije pitanje za Hrvatsku u ovom trenutku, uzvratio je Čehok, pitajući se čemu dvojbe ako su sindikati prihvatili pravila javnog okupljanja zacrtana u zakonu.

Najgore je licemjerje, ocijenio je Čehok, primjetivši kako su taj zakon kritizirali i oni koji su zaboravili da je policija (za prošle vlasti) tukla radnike u Sisku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙