FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Infineon udvostručio gubitak

FRANKFURT, 26. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Najveći europskiproizvođač čipova, njemački Infineon zabilježio je u drugomovogodišnjem tromjesečju veći od očekivanja operativni gubitak,priopćivši u utorak da očekuje bolje poslovanje u idućem tromjesečju.
FRANKFURT, 26. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Najveći europski proizvođač čipova, njemački Infineon zabilježio je u drugom ovogodišnjem tromjesečju veći od očekivanja operativni gubitak, priopćivši u utorak da očekuje bolje poslovanje u idućem tromjesečju.

Infineov gubitak prije kamata i poreza udvostručen je u odnosu na prethodno razdoblje te je dosegnuo 234 milijuna eura. Razlog tome je mnogo veća erozija cijena memorijskih čipova, njihova glavna poslovanja, nego što su procjenjivali.

U gubitak je uključen i trošak od 81 milijuna eura, uglavnom povezan sa zatvaranjem pogona u Muenchenu. Analitičari su očekivali gubitak u rasponu od 86 do 255 milijuna eura, budući da nisu bili sigurni u visinu jednokratnih troškova restrukturiranja.

Iz kompanije su priopćili da očekuju stabiliziranje cijena memorijskih čipova u posljednjem tromjesečju svoje fiskalne godine u uravnoteženom okruženju ponude i potražnje.

I industrijski lider Samsung Electronics te njegovi rivali Hynix Semiconductor i Micron Technology u drugom su tromjesečju zabilježili pad zarada zbog pada cijena memorijskih čipova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙