FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najduže razdoblje neprofitabilnog poslovanja GM-a od 1992.

DETROIT, 21. srpnja 2005. (Hina/Dpa) - Najveći svjetski proizvođačvozila General Motors (GM) zabilježio je u drugom ovogodišnjemtromjesečju gubitak od 286 milijuna dolara kako se američkaautomobilska industrija suočava s dugotrajnim pogoršanjem na tržištu.
DETROIT, 21. srpnja 2005. (Hina/Dpa) - Najveći svjetski proizvođač vozila General Motors (GM) zabilježio je u drugom ovogodišnjem tromjesečju gubitak od 286 milijuna dolara kako se američka automobilska industrija suočava s dugotrajnim pogoršanjem na tržištu.

Gubitak po dionici iznosio je 51 cent, dok je usporedbe radi u istom lanjskom razdoblju ta kompanija ostvarila neto dobit od 2,42 dolara po dionici ili ukupno 1,38 milijardi dolara. U istom razdoblju prihodi su smanjeni 1,5 posto, na 48,5 milijardi dolara.

Riječ je o trećem uzastopnom tromjesečnom gubitku GM-a, što je najduže razdoblje neprofitabilnog poslovanja tog automobilskog giganta od 1992.

GM, zajedno s ostala dva najveća američka proizvođača vozila Fordom i Chryslerom, usred je ljetnog cjenovnog rata. Sve tri kompanije nude za svoja vozila diskonte u nadi da će se obnoviti potražnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙