FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dobit Nokie blago ispod očekivanja tržišta

HELSINKI, 21. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Najveći svjetski proizvođačmobitela Nokia izvijestio je u četvrtak o zaradi u drugom ovogodišnjemtromjesečju nešto ispod očekivanja tržišta, budući da povećaneisporuke mobitela nisu uspjele nadoknaditi negativni učinak žestokecjenovne borbe s rivalima.
HELSINKI, 21. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Najveći svjetski proizvođač mobitela Nokia izvijestio je u četvrtak o zaradi u drugom ovogodišnjem tromjesečju nešto ispod očekivanja tržišta, budući da povećane isporuke mobitela nisu uspjele nadoknaditi negativni učinak žestoke cjenovne borbe s rivalima.

Taj finski tehnološki lider izvijestio je o dobiti po dionici u visini 0,18 eura, nešto više nego lani zabilježenih 0,15 eura. Istodobno, prodaja je porasla 25 posto, na 8,1 milijardu eura.

Profit Nokije bio je ispod očekivanja analitičara koja su se kretala oko 0,19 eura po dionici.

Nakon stagnirajućeg poslovanja u 2004., kada su je jazovi u portfelju proizvoda prisilili da snižava cijene, kompanija ove godine ponovno ostvaruje rast poslovanja. U međuvremenu je svoj portfelj povećala s nekoliko modela mobitela s kamerama, te jeftinijim setovima kojima cilja na brzorastuća tržišta zemalja u razvoju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙