FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Povlačenje iz Gaze počet će na vrijeme i trajati četiri tjedna

JERUZALEM, 5. srpnja 2005. (Hina/dpa) - Izrael je u utorak objavio daće povlačenje židovskih doseljenika iz pojasa Gaze početi kako je inajavljeno sredinom idućeg mjeseca i trajat će četiri tjedna.
JERUZALEM, 5. srpnja 2005. (Hina/dpa) - Izrael je u utorak objavio da će povlačenje židovskih doseljenika iz pojasa Gaze početi kako je i najavljeno sredinom idućeg mjeseca i trajat će četiri tjedna.

"Govorim vam po tisućiti put, razdvajanje će početi na datum kojeg su odredili vlada i Knesset", rekao je premijer Ariel Sharon u emotivnom i žestokom govoru pred parlamentarnim zastupnicima, vladinim i vojnim dužnosnicima, predstavnicima doseljenika i medija.

Prema riječima ministra obrane Shaula Mofaza, u povlačenju će sudjelovati više od 40.000 policajaca i vojnika.

Oni će oko pojasa Gaze biti raspoređeni u šest sigurnosnih krugova, a u prvome će biti njih 12.000 neposredno zaduženih za evakuaciju doseljenika iz njihovih domova.

Mofaz je rekao da je vojska mobilizirala 17 pričuvnih bataljuna koji će zamijeniti vojnike angažirane na povlačenju.

Povlačenje će trajati četiri tjedna, ovisno o tome koliko će doseljenika svojevoljno napustiti svoje domove, odnosno koliko će ih se tome odupirati. "Što rokovi budu kraći, bit će bolje za državu i građane", istaknuo je Mofaz.

Ipak, izraelska vojska ostat će u pojasu Gaze do kraja godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙