FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Solana razgovarao s Mubarakom

ALEXANDRIA, 10. srpnja 2005. (Hina/dpa) - Povjerenik EU za vanjskupolitiku Javier Solana sastao se u nedjelju s egipatskim predsjednikomHosnijem Mubarakom s kojim je razgovarao o egipatskoj ulozi uočekivanom izraelskom povlačenju iz Pojasa Gaza.
ALEXANDRIA, 10. srpnja 2005. (Hina/dpa) - Povjerenik EU za vanjsku politiku Javier Solana sastao se u nedjelju s egipatskim predsjednikom Hosnijem Mubarakom s kojim je razgovarao o egipatskoj ulozi u očekivanom izraelskom povlačenju iz Pojasa Gaza.

"Razgovarali smo o planu povlačenja iz Gaze, koji bi, ako sve dobro prođe, trebao početi 17. kolovoza. Važno je reći da je to povlačenje početak a ne kraj procesa pronalaženja rješenja, kako je zacrtano u mirovnim smjernicama", kazao je Solana nakon sastanka s Mubarakom.

Egipat je prva postaja na Solaninoj petodnevnoj diplomatskoj misiji u regiji kako bi "potaknuo mirovne napore između Izraela i Palestinaca".

Tijekom dana Solana bi se trebao sastati s izraelskim premijerom Arielom Sharonom, a u srijedu i četvrtak boravit će na Zapadnoj obali. Tamo bi trebao razgovarati s palestinskim predsjednikom Mahmudom Abasom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙