FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gaza: Policija uhitila 250 prosvjednika

GAZA, 21. srpnja 2005. (Hina) - Izraelska policija je uhitila 250prosvjednika koji se protive povlačenju židovskih naselja iz pojasaGaze, kad su se pokušali probiti uz kontrolnu točku, priopćila jepolicija u četvrtak.
GAZA, 21. srpnja 2005. (Hina) - Izraelska policija je uhitila 250 prosvjednika koji se protive povlačenju židovskih naselja iz pojasa Gaze, kad su se pokušali probiti uz kontrolnu točku, priopćila je policija u četvrtak.

Policijski glasnogovornik Elisha Kogan rekao je da su sigurnosne snage krenule kad su se prosvjednici na silu pokušali probiti u židovsko naselje Gush Katif preko kontrolne točke. Neki su prosvjednici uspjeli probiti ogradu. Prosvjednici su bili među onima koji su sudjelovali u prosvjedima u selu Kfar Maimon koje je zaustavila izraelska policija, prenio je dpa.

U međuvremenu je jedan izraelski dužnosnik za AFP rekao da bi do izraelskog povlačenja iz pojasa Gaze, koji je predviđen za sredinu kolovoza, moglo doći i ranije kako bi se preduhitrilo one koji se protive toj operaciji i koji se žele infiltrirati u kolonije koje bi se trebale evakuirati.

"Razmotrit ćemo mogućnost pomicanja datuma povlačenja, što je moguće i s pravnog i s operativnog stajališta", potvrdio je dužnosnik iz ureda izraelskoga premijera.

Dužnosnik nije mogao iznijeti pojedinosti o novom datumu, ali je naglasio da će to biti jedna od tema razgovora Ariela Sharona i američke državne tajnice Condoleezze Rice u petak na imanju izraelskoga premijera na jugu Izraela.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙