FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pula: Sutra na programu filmska dječja matineja "Družba Pere Kvržice"

PULA,22. srpnja(Hina) - U sklopu ovogodišnjeg 52. Festivala igranogfilma u Puli sutra ujutro će se održati filmska matineja dječjegklasika "Družba Pere Kvržice" redatelja Vladimira Tadeja.
PULA,22. srpnja(Hina) - U sklopu ovogodišnjeg 52. Festivala igranog filma u Puli sutra ujutro će se održati filmska matineja dječjeg klasika "Družba Pere Kvržice" redatelja Vladimira Tadeja.

Po riječima ravnatelja "Pula film festivala" Mladena Lučića tom projekcijom posljednjeg dana ovogodišnjeg Festivala učinit će se svojevrsni uvod u idući 53. Festival u kojem se planira organizirati neke nove programe, između ostalog i dječji filmski program u obliku matineja i dnevnih projekcija hrvatskih i međunarodnih dječjih filmskih klasika.

Dječji klasik "Družba Pere Kvržice" temelji se na istoimenom klasiku hrvatske dječje književnosti pisca Mate Lovraka, a prikazat će se u kopiji koju je restaurirala i od potpunog uništenja za buduće generacije spasila Hrvatska kinoteka.

Inače, kako se doznaje u press centru Festivala igranog filma u Puli udruženje dramskih i filmskih redatelja iz Varšave pozvalo je predstavnike Pula film festivala da u veljači 2006. organizira reviju filmova iz nacionalnog programa ovogodišnjeg Festivala igranog filma. Taj su poziv organizatori pulskog Festivala sa zadovoljstvom prihvatili.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙