FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HEP traži povećanje cijene struje za 12 posto

ZAGREB, 29. srpnja 2005. (Hina) - Hrvatska elektroprivreda (HEP)potvrdila je danas da traži povećanje cijene električne energije odpočetka rujna za 12 posto, obrazlažući to podatkom da se cijena strujeu Hrvatskoj nije mijenjala od 2002. godine te svojim povećanimtroškovima.
ZAGREB, 29. srpnja 2005. (Hina) - Hrvatska elektroprivreda (HEP) potvrdila je danas da traži povećanje cijene električne energije od početka rujna za 12 posto, obrazlažući to podatkom da se cijena struje u Hrvatskoj nije mijenjala od 2002. godine te svojim povećanim troškovima.

HEP je, kako je priopćeno, početkom ovog mjeseca uputio u redovnu proceduru Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Prijedlog povećanja tarifnih stavki važećeg Tarifnog sustava linearno po svim kategorijama potrošnje za 12 posto, s početkom primjene od 1. rujna ove godine.

Nakon obrade prijedloga HEP-ovog zahtjeva u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva i pribavljenog pozitivnog mišljenja Hrvatske regulatorne agencije, zahtjev će se uputiti Vladi na donošenje, kaže se u priopćenju HEP-a.

Ovim prijedlogom povećanja tarifnih stavki, za prosječno kućanstvo potrošnje 3.200 kilovatsati struje (kWh) godišnje, prosječna rata povećala bi se za 20,33 kuna, na 193,16 kuna, a za prosječno kućanstvo potrošnje 2 tisuće kWh godišnje (većinom umirovljenici) prosječna rata povećala bi se za 13,42 kune, na 126,88 kuna, navode iz HEP-a.

HEP ističe da cijena struje nije mijenjana od 1. rujna 2002. godine te da je u međuvremenu došlo do povećanja troškova poslovanja u djelatnosti električne energije od 5,96 posto, a porasli su i drugi troškovi.

Povećanjem cijena, kaže se u priopćenju, HEP jamči siguran i pouzdan rad elektroenergetskog sustava, stabilno poslovanje HEP Grupe te nove investicije u elektrane koje će za Hrvatsku biti izgrađene na najjeftiniji način.

(Hina) xduk yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙