FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sporazum o suradnji između HEP-a i Tehničkog muzeja pri obilježavanju 150. obljetnice Teslinog rođenja

ZAGREB, 12. srpnja 2005. (Hina) - Između Hrvatske elektroprivrede (HEP)i Tehničkog muzeja danas je svečano potpisan Sporazum o suradnji priorganizaciji obilježavanja 150. obljetnice rođenja Nikole Tesle.
ZAGREB, 12. srpnja 2005. (Hina) - Između Hrvatske elektroprivrede (HEP) i Tehničkog muzeja danas je svečano potpisan Sporazum o suradnji pri organizaciji obilježavanja 150. obljetnice rođenja Nikole Tesle.

Tehnički muzej je, kako je rečeno, pripremio program aktivnosti obilježavanja Teslinog rođenja, a koji uključuje obnovu stalnog postava demonstracijskog kabineta Nikole Tesle, brončani odljev Tesline skulpture, međunarodni simpozij o tom velikom znanstveniku, izradu postava putujuće izložbe o Teslinim izumima po hrvatskim gradovima, kao i obnovu Tesline baštine u Smiljanu.

Sporazumom, koji su potpisali predsjednik Uprave HEP-a Ivan Mravak i ravnateljica Tehničkog muzeja Božica Škulj, HEP se obvezao da će projekte i aktivnosti Tehničkog muzeja, sufinancirati u iznosu od 35 posto.

Ističući kako je Tehnički muzej čuvar i promicatelj Teslinog djela, Božica Škulj je naglasila kako taj veliki znanstvenik mora postati jedan od elemenata novog hrvatskog kulturnog identiteta.

Potrebu da Tesla postane "brand" hrvatske države naglasio je i Ivan Mravak, koji je rekao kako je Tesla svijetu darovao svjetlo, a sada je vrijeme to svjetlo vratiti u Hrvatsku.

Važnost 150. obljetnice rođenja Nikole Tele, koja se obilježava 10. srpnja 2006., naglasio je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, te pomoćnica ministra kulture Branka Šulc.

(Hina) xkt yaz

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙