FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sukobi u Jemenu zbog poskupljenja nafte: 22 civila ubijena

SANAA, 22. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Dvadeset i dvoje jemenskih civilaubijeno je u srijedu i četvrtak u prosvjedima protiv povećanja cijenenaftnih proizvoda u kojima je i 375 osoba ozlijeđeno, među njima 255policajaca i vojnika, priopćilo je u petak jemensko ministarstvounutarnjih poslova.
SANAA, 22. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Dvadeset i dvoje jemenskih civila ubijeno je u srijedu i četvrtak u prosvjedima protiv povećanja cijene naftnih proizvoda u kojima je i 375 osoba ozlijeđeno, među njima 255 policajaca i vojnika, priopćilo je u petak jemensko ministarstvo unutarnjih poslova.

U priopćenju koje je pročitano na državnoj televiziji, službeni predstavnik ministarstva dodao je da su uhićene osobe, njihov točan broj nije naveo, kojima će se suditi zbog sudjelovanja u neredima u Sani i u drugim gradovima u Jemenu.

"Dvadeset dva građanina su ubijena, među kojima su neki branili svoje trgovine, tvrtke i domove, dok ih je 120 ozlijeđeno", rekao je glasnogovornik.

Sukobi su izbili nakon vladine odluke da ukine subvencije za naftne proizvode, zbog čega je litra benzina poskupila za gotovo 100, a plina za 150 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙