FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HEP o povećanju kreditnog rejtinga

ZAGREB, 21. srpnja 2005. (Hina) - Hrvatska elektroprivreda (HEP), kojojje agencija Standard&Poor's povećala rejting za dug u stranoj valuti,i nadalje zadržava najbolji kreditni rejting na listama te agencijemeđu hrvatskih kompanija koje su na njenoj listi, priopćeno je danasiz HEP-a.
ZAGREB, 21. srpnja 2005. (Hina) - Hrvatska elektroprivreda (HEP), kojoj je agencija Standard&Poor's povećala rejting za dug u stranoj valuti, i nadalje zadržava najbolji kreditni rejting na listama te agencije među hrvatskih kompanija koje su na njenoj listi, priopćeno je danas iz HEP-a.

Jedna od najpoznatijih svjetskih agencija za procjenu kreditnog rejtinga tvrtki i država, Standard & Poor's, sa sjedištem u Londonu, 19. srpnja ove godine povećala je rejting HEP-a za dug u stranoj valuti na BBB s dosadašnjih BBB-, a za dug u domaćoj valuti rejting je ostao isti, odnosno BBB.

Iz HEP-a ističu da, u usporedbi sa sličnim kompanijama za proizvodnju, prijenos i distribuciju električne energije u zemljama koje su nedavno postale članice EU, HEP sa svojim kreditnim rejtingom spada među uspješnije kompanije.

Napominju pritom da su u tvrtki svjesni svih rizika navedenih u obrazloženju. Ipak, ovo međunarodno priznanje potvrđuje da se HEP uspješno priprema za potpuno otvaranja energetskog tržišta u Hrvatskoj, 2007. godine, naglašava se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙