FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TLM objvio natječaj za prodaju triju tvornica

ZAGREB, 29. srpnja 2005. (Hina) - Šibenski TLM objavio je danasmeđunarodni poziv za podnošenje neobvezujućih ponuda za prodajuOrganizacijske jedinice TOFAL - Tvornice oplemenjenih folija, TLM-TPPTvornice prešanih proizvoda te TLM - TVP Tvornice valjanih proizvoda,a rok za podnošenje neobvezujućih ponuda istječe 3. listopada ovegodine.
ZAGREB, 29. srpnja 2005. (Hina) - Šibenski TLM objavio je danas međunarodni poziv za podnošenje neobvezujućih ponuda za prodaju Organizacijske jedinice TOFAL - Tvornice oplemenjenih folija, TLM-TPP Tvornice prešanih proizvoda te TLM - TVP Tvornice valjanih proizvoda, a rok za podnošenje neobvezujućih ponuda istječe 3. listopada ove godine.

Kako se navodi u natječaju TLM-a, koji je danas objavljen na web stranicama Hrvatskog fonda za privatizaciju, TLM ovim natječajima traži kvalificirane privatne dugoročne partnere za ulaganje te upravljačko i poslovno unaprijeđenje poslovanja društava, kao i očuvanje zaposlenja i porast zaposlenosti u te tri tvrtke.

Natječaji za prikupljanje ponuda za te tri tvrtke odvijat će se u dvije faze. U prvoj fazi zainteresirani investitori moći će obaviti due diligence, na osnovi čega će dostaviti neobvezujuće ponude sukladne svojim poslovnim i strateškim planovima.

Nakon ocjene neobvezujućih ponuda, TLM i HFP će izraditi listu kvalificiranih ponuditelja koji su ušli u uži izbor ("short listing") te izabrati jednu ili više optimalnih pravnih struktura transakcije u cilju izbora najboljeg ponuditelja koji će omogućiti dugoročni razvoj Organizacijske jedinice.

Na osnovi ove strukture sastavit će se konačni natječajni kriteriji temeljem kojih će svi izabrani ponuditelji biti pozvani da podnesu svoju obvezujuću ponudu, a rok za dostavljanje obvezujuće ponude bit će 30 dana od dana izbora ponuditelja u uži izbor.

Prema podacima iz natječaja, TOFAL ima 55 zaposlenika, a u prošloj je godini ostvario dobit od 1,3 milijun kuna, uz prihode u iznosu od 23,9 milijuna kuna.

TLM-TPP je pak prvu polovicu ove godine završio s gubitkom od 4,4 milijuna kuna, dok je TLM-TVP, kao je jedini proizvođač valjanih aluminijskih proizvoda u Hrvatskoj, istodobno ostvario gubitak u iznosu od 23,4 milijuna kuna.

(Hina) xrub yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙