FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Natječaj MINGORP-a za potpore tekstilnoj i kožarskoj industriji

ZAGREB, 18. srpnja 2005. (Hina) - Ministarstvo gospodarstva, rada ipoduzetništva (MINGORP) objavilo je javni natječaj za dodjelusredstava za poticanje razvoja i poboljšanje stanja u tekstilnoj ikožarskoj industriji kojim nepovratno dodjeljuje 20 milijuna kuna.
ZAGREB, 18. srpnja 2005. (Hina) - Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva (MINGORP) objavilo je javni natječaj za dodjelu sredstava za poticanje razvoja i poboljšanje stanja u tekstilnoj i kožarskoj industriji kojim nepovratno dodjeljuje 20 milijuna kuna.

Natječaj je namijenjen trgovačkim društvima iz tekstilne i kožarske branše, registriranim u Republici Hrvatskoj, koja u Hrvatskoj imaju vlastitu proizvodnju, kaže se u priopćenju iz tog Ministarstva.

Financijska potpora dodjeljuje se za razvoj vlastitih proizvoda, obradu novih tržišta, usvajanje i razvoj novih tehnologija, uvođenje sustava kvalitete, edukaciju kadrova i podizanje razine zaštite okoliša.

U hrvatskoj tekstilnoj, kožarskoj i obućarskoj industriji posljednjih je godina zamjetan pad proizvodnje, a manja proizvodnja posljedica je nedostatka posla, pojačane konkurencije, ali i problema u naplati potraživanja, ističu hrvatski tekstilci.

Prema podacima Hrvatske gospodarske komore, proizvodnja u tekstilnoj industriji lani je smanjena 17,7 posto, a samo u odjevnoj industriji čak za četvrtinu u odnosu na godinu prije.

Dodjela sredstava iz natječaja MINGORP-a dio je napora države da se ti negativni trendovi okrenu, a uz natječaj, MINGORP je najavio da će predložiti Vladi prihvaćanje projekta domaćeg konzorcija tekstilnih i obućarskih tvrtki 'Zagrebačke robne kuće' o preuzimanju robne kuće Nama u stečaju. Time bi, kako se očekuje, domaći proizvođači dobili mogućnost plasmana svojih proizvoda na atraktivnim lokacijama u dvjema Naminim robnim kućama u središtu Zagrebu.

(Hina) xduk yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙