FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uskoro natječaji za Vijeća korisnika tkc usluga i ravnatelja Agencije

ZAGREB, 11. srpnja 2005. (Hina) - Ministarstvo mora, turizma, prometa irazvitka uskoro će raspisati javni poziv za članove Vijeća korisnikatelekomunikacijskih usluga te natječaj za ravnatelja Hrvatske agencijeza telekomunikacije, doznaje se danas iz Ministarstva.
ZAGREB, 11. srpnja 2005. (Hina) - Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka uskoro će raspisati javni poziv za članove Vijeća korisnika telekomunikacijskih usluga te natječaj za ravnatelja Hrvatske agencije za telekomunikacije, doznaje se danas iz Ministarstva.

Ministar Božidar Kalmeta danas je naime potpisao da se ti natječaji objave, slijedom Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o telekomunikacijama, koji je u Narodnim novinama objavljen 8. lipnja, a na snagu stupio osam dana poslije, 16. lipnja.

Točan termin objave toga poziva i natječaja ovisit će, napominju iz Ministarstva, o dobivanju prostora u dnevnim tiskovinama i Narodnim novinama.

Po navedenom Zakonu članove Vijeća korisnika telekomunikacijskih usluga imenovat će ministar u roku od 60 dana od dana stupanja na snagu toga Zakona.

Vijeća korisnika (koje se čeka od 1999.) osniva se radi djelotvornije zaštite prava korisnika usluga pri Agenciji za telekomunikacije, i to kao njeno savjetodavno tijelo koje posreduje u rješavanju sporova između davatelja i korisnika usluga.

Po Zakonu je predviđeno da se sastoji od devet članova koje imenuje ministar na razdoblje od četiri godine, a od njih devet bira se predsjednik i zamjenik predsjednika Vijeća većinom glasova svih članova toga Vijeća.

Po istom Zakonu predviđeno je i da resorni ministar raspiše javni natječaj za imenovanje ravnatelja Agencije za telekomunikacije, i to u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu zakona.

Ministar imenuje ravnatelja na razdoblje od četiri godine, a na to mjesto, kako stoji u Zakonu, može biti imenovan hrvatski državljanin s prebivalištem u RH i visokom stručnom spremom iz područja elektrotehničkih, pravnih ili ekonomskih znanosti. Uvjet je i da ima najmanje tri godine radnog iskustva na rukovodećim poslovima u telekomunikacijama, te aktivno poslovno znanje barem jednoga stranog jezika (engleskog, njemačkog ili francuskog).

Obveze ravnatelja Agencije su rukovođenje stručnom službom koja obavlja stručne, administrativne i tehničke poslove za potrebe Agencije, a za svoj rad odgovara Vijeću Agencije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙