FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Natječaj za VHS će se poništiti

ZAGREB, 25. srpnja 2005. (Hina) - Natječaj za dodjelu koncesije zapružanje usluga višenamjenske helikopterske službe (VHS) u Hrvatskoj,koji je u tijeku, trebat će poništiti s obzirom na nove okolnosti okomogućnosti naplate dijela klirinškog duga iz Rusije u helikopterima itroškovno efikasnije organizacije te službe, saznaje se danas izhrvatske Vlade.
ZAGREB, 25. srpnja 2005. (Hina) - Natječaj za dodjelu koncesije za pružanje usluga višenamjenske helikopterske službe (VHS) u Hrvatskoj, koji je u tijeku, trebat će poništiti s obzirom na nove okolnosti oko mogućnosti naplate dijela klirinškog duga iz Rusije u helikopterima i troškovno efikasnije organizacije te službe, saznaje se danas iz hrvatske Vlade.

Postoji, naime, pojašnjava se, realna mogućnosti naplate dijela klirinškog duga iz Rusije u helikopterima opremljenim prvenstveno za helikoptersku medicinsku službu.

S obzirom na tu novu okolnost zaključeno je da je troškovno efikasnije organizirati višenamjensku helikoptersku službu nakon naplate klirinškog duga, i to vlastitim helikopterima nego davanjem koncesije.

Natječaj, koji je u tijeku, trebat će poništiti, a nakon što se definira mogući rok naplate duga odabrat će se najbolji model organizacije višenamjenske helikopterske službe, navode iz Vlade.

Međunarodni natječaj za dodjelu koncesije za pružanje usluga višenamjenske helikopterske službe na području Republike Hrvatske Hrvatski fond za privatizaciju u ime Povjerenstva Vlade za organizaciju i koordinaciju tog projekta objavio je 25. svibnja.

Za dodjelu te koncesije, nakon isteka roka natječaja, u HFP-u je 24. lipnja otvoreno pet ponuda, od kojih dvije domaćih i tri ponude stranih tvrtki.

Ponude su predali Orka film (u suradnji s naftnom tvrtkom Tifon) i Heli kompanija usluge (HIKO) iz Zagreba, češka tvrtka Delta System-Air, koja ima tvrtki kćer u Zadru, talijanski Elilario Italija S.P.A., te zajedničku ponudu kanadski CHC Global Operations i poljski Aviation Gruop.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙