FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prodi: Ako dođemo na vlast, povući ćemo talijanske vojnike iz Iraka

RIM, 29. srpnja 2005. (Hina/AR) - Bivši predsjednik Europske komisije ikandidat lijevog centra za talijanskog premijera, Romano Prodi,izjavio je u petak u razgovoru za radio Repubblica da će, ako dođe navlast, povući talijanske vojnike iz Iraka.
RIM, 29. srpnja 2005. (Hina/AR) - Bivši predsjednik Europske komisije i kandidat lijevog centra za talijanskog premijera, Romano Prodi, izjavio je u petak u razgovoru za radio Repubblica da će, ako dođe na vlast, povući talijanske vojnike iz Iraka.

"Ako lijevi centar dođe na vlast, talijanski vojnici će biti povućeni kao okupacijski kontingent. Naša zadaća će biti pomoći zemlji (Iraku) u obnovi", rekao je Prodi, te je dodao kako rat u Iraku "nije razlogom koji je doveo do međunarodnog terorizma, ali je dao prilog otežanju situacije".

Prodi je otvorio predizbornu kampanju za talijanske izbore koji se trebaju održati u proljeće 2006. i obići će cijelu Italiju u žutom kamionu.

Lijevi centar će najprije održati unutar koalicije izbore za imenovanje premijerskog kandidata, ali je gotovo sigurno da će to biti Prodi. Njegova kampanja je zapravo prilika za bolje upoznavanje stanja na terenu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙