FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

De Vries: terorizam prijeti cijeloj Europi

BRUXELLES, 8. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Teroristička prijetnjaEuropi je ozbiljna i nije ograničena samo na zemlje poput VelikeBritanije, Danske i Italije koje podupiru rat u Iraku, izjaivo je upetak koordinator Europske unije zadužen za borbu protiv terorizmaGijs de Vries.
BRUXELLES, 8. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Teroristička prijetnja Europi je ozbiljna i nije ograničena samo na zemlje poput Velike Britanije, Danske i Italije koje podupiru rat u Iraku, izjaivo je u petak koordinator Europske unije zadužen za borbu protiv terorizma Gijs de Vries.

Istaknuo je da je 25-člana unija poduzela određene akcije odmah nakon napada na London u četvrtak. Odnosi se to na razmjenu obavještajnih podataka i zajedničku analizu terorističkih prijetnji.

"Prijetnja terorizmom u Europi je ozbiljna i nije ograničena samo na zemlje koje su poslale svoje vojnike u Irak", rekao je de Vries.

Dodao je da se Krizni centar EU-a, preko kojeg nacionalne obavještajne službe razmjenjuju obavještajne podatke, sastao nekoliko sati nakon terorističkih napada na London kako bi procijenio situaciju.

Ocijenio je da brzina reakcije na napade svjedoči o praktičnoj suradnji u Europi na tom planu, koja je uspostavljena nakon napada na Sjedinjene Države 11. rujna 2001. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙