FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Al-Qaida prijeti Italiji, Danskoj i Nizozemskoj

DUBAI, 22. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Ispostava Al-Qaide preuzela je upetak odgovornost za neuspjele atentate u Londonu, dva tjedna pošto jepreuzela odgovornost za prve napade, i zaprijetila da će proširitidžihad na Italiju, Dansku i Nizozemsku "koje su objavile rat islamu".
DUBAI, 22. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Ispostava Al-Qaide preuzela je u petak odgovornost za neuspjele atentate u Londonu, dva tjedna pošto je preuzela odgovornost za prve napade, i zaprijetila da će proširiti džihad na Italiju, Dansku i Nizozemsku "koje su objavile rat islamu".

U priopćenju objavljenom na Internetu koji su potpisale "Brigade Abu Hafsa al-Masrija", teroristička mreža tvrdi da je drugi niz atentata u Londonu "upozorenje" zemljama koje slijede američku politiku u Iraku.

"Naši udarci u srce nevjerničke britanske prijestolnice poruka su svim europskim vladama. Nećemo se smiriti sve dok sve nevjerničke snage ne odu iz Iraka", piše u priopćenju kojega vjerodostojnost nije potvrđena.

"Naši će sljedeći udarci biti pakao za Božje neprijatelje. Oni će izazvati krvavi rat protiv onih koji podupiru nevjerničku Ameriku na tom području", upozorava skupina.

Skupina se napose obraća talijanskom premijeru Silviju Berlusconiju upozoravajući ga da će Irak za tri tisuće talijanskih vojnika u toj zemlji biti "groblje koje kopaju vlastitim rukama". "Dani koji dolaze, kao što smo obećali, obilježit će jaki udarci tamo gdje ih ne očekujete", upozoravaju teroristi.

Talijanski ministar obrane Antionio Martino već je objavio da prijetnje smatra vjerodostojnima.

Skupina "Brigade Abu Hafs al-Masrija-europska divizija", po imenu vođe Al-Qaide koji je ubijen u Afganistanu 2001., preuzela je odgovornost za napade od 7. srpnja u Londonu, u kojima je poginulo 56 osoba, u priopćenju koje je također bilo objavljeno na Internetu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙